ERMORDRET!


Kom hem från Örebro i förmiddags och nåddes av idel onda nyheter. Först fick en ny styrelsemedlem jobbiga förhinder att närvara vid årsmötet Regnbågen hade idag (www.regnbagen.studorg.liu.se) vilket var tråkigt, sedan får jag höra ett en person blivit mördad mitt påcykelvägen hem till mig! I mitt bostadsområde! I natt!
Herre min je, vart är världen på väg? Människan måste ju ha skrikit, låtsades alla som att de inget hörde? Mitt bland massa villor liksom.
Usch. Barn hade personen också tydligen, på två år.

Nu ska jag packa väskan inför helg runt Sthlm. Först Uppsala Pride sen grillning i Nynäshamn. Ska bli riktigt kul!

Tänka sig vad tiden går

Min mamma fyller femtio år!

Eller igår, blir det nu. Är i Örebro och har firat hela kvällen. Middag med släkten på fin restaurang, skitgrym mat även för veganen jag, till och med efterrätt minsann! Oerhört trevligt.
Mor fick massa presenter, blommor och kort. För att inte tala om samtal i tid och otid! Roligast var de gamla bekanta från när en annan var barn som hörde av sig efter flera år och sa grattis. Så går det när man har annons i tidningen!

Var även in en sväng på sjukhuset och hälsade på nära släkting som åkt in, de vet inte exakt vad felet var men något stroke-liknande tydligen. Sånt är svårt att ta när man är 90, men hon klarade sig rätt bra ändå. Tack gud i himmelen och fan och hans moster!! En del gamla minnen pratade vi om, till exempel när jag och söstra mi hällde ut jättemycket diskmedel på köksgolvet och åkte kana i timmar. Det sved efteråt, kan jag säga, men köksgolvet blev superrent!
Ah, vilka tider! (Vi var alltså barn, reds. anm.)

Imorgon ska jag åka hem till Linkan igen. Dags att börja plugga inför sista tentan på måndag kanske.. En hel termins grammatik som ska sitta som ett smäck, I don't think so! Bör även söka diverse nya kurser inför hösten, men fy sjuttsingen för att plugga alltså. Ich will das nicht!

Planeringsmöte inför starten av stödgruppen för transpersoner går även av stapeln snartsnart, vilket är fantastiskt. Vi ska få igång detta snarast möjligt, och det känns som att vi kommer lyckas! Fantastiskt att träffa på folk som brinner för samma sak som en själv och kan engagera sig. Redan i förväg har jag tagit emot beröm från flera håll bara för idén, och när den nu börjar sättas i verket känns det kanoners.
Kontakter skapas! Nätverk byggs! Behov finnes!

Nu är det slappa av-dags. Nästan halv två på natten..

Nu, banne mig!


Nu kände jag att det var dags! Även jag börjar blogga offentligt.
Börjar med att skryta om min Berlinresa som jag strax ska iväg på. Polarna är redan där nere och väntar på mig, som sitter hemma i Linkan några timmar till..
Alla kläder ligger i tvätten, så jag har inte packat ett dyft. Sista minuten är Lex i ett nötskal!


Föregående helg spenderade jag i Sthlm på konferens med SFQ, Sveriges förenade HBTQ-studenter. Det avr otroligt bra, blev bombarderad med bra information och träffade många trevliga personer från olika lokalavdelningar runt om i Sverige.  Fler konferenser, tack!

Våra projekt i Linkan är för tillfället bara fem, som så klart ska ske ungefär samtidigt allihopa.
Först ut är iaf mitt projketbarn: spelning med Maud Lindström på Pub Örat, som kick off inför kulturfestivalen Peking Pride i Nkpg. Dit borde alla komma!

nu är det packa väskan som gäller.
¡¡BERLIN BERLIN BERLIN!!

För smart för lumpen.


Snackade med en polare om mönstring häromsistens. Han slapp undan på grund av intelligens. Det var hiskeligt roligt.
Istället rekommenderade de honom att läsa på universitet istället, vilket så klart redan var planen. Nu pluggar han 350% av heltid, om jag inte minns helt fel.

Kommer precis från SOF2009 - studentorkesterfestivalen. Det var trevligt som fan, men imorgon börjar det ösiga. Då blir det spelningar i tid och otid, med mångamånga studentorkestrar från överallt. Jag ska kanske spela tamburin (haha) , men är osäker på om jag kan på grund utav axelskadan.
I vilket fall så blir det SOF för hela slanten hela helgen. Härligt med marsch- och gammeldags blåsmusik! :D

På sistone har jag gjort en hel hög med saker.
  • en vecka i berlin
  • sett Texas Terri Bomb live (Je'taime!)
  • queerkulturfestival
  • åkt på konferens
  • jobbat med föreningen
  • startat en ny förening
  • haft besökare
  • fått ett jobb
  • föreläst på universitetet
Min föreläsning gick skitbra. Jag var skitnervös innan, men värsta proffset efteråt. "Vad är trans?" hette den, och jag gick igenom lite olika begrepp på grundläggande sätt. Berättade om Buck Angel och könsneutrala pronomen också, vilket är något jag finner ytterst intressant. Känns bra att sprida information till folk. De applåderade.
Efteråt kom Mor till stan, tydligen vill någon förening att vi ska föreläsa tillsammans om att vara transperson och förälder till dylik.

Har även lyckats med konsten att få frikort inom landstinget på en månad. Sjukgymnastik is the shit!
Härligt att känna sig tvärung också, Sänker medelåldern rejält känns det som. Dock var det en ungdom där förra gången, varpå jag känner mig hotad i min position som ung utan vigör. Men men, det får gå ändå.

RSS 2.0